Om sidan

Tyvärr har gungstolen blivit lite bortglömd på den senaste tiden, men många nya undersökningar visar på att gungstolen har terapeutisk effekt på personen som använder gungstolen. Där det mest har tagit fart är på äldreboenden där de har sett en markant skillnad på de äldre som nyttjar dessa stolar. Framförallt gäller det äldre som lider av demenssjukdomar där den positiva effekten blir att personen blir lugnare, men även sömnen påverkas positivt.

Intresset för gungstolen är på väg upp just nu och det är bra att denna typ av möbel åter igen kommer in i våra hem. Det som är intressant med gungstolen är att det är en av våra favoritsittmöbler, men den saknas ändå i de flesta hushåll och för mammor är den guld värd. Amningen blir en fröjd med hjälp av en bärsjal för extra avlastning, att gunga i gungstol med nyfödda barn är en väldigt skön upplevelse.

De som har problem med kolik har många gånger tagit hjälp av en gungstol och de som har provat kan vittna om att det nästan avlastar allt det jobbiga. Att bära omkring barnet i flera timmar är nu längre inte ett krav och de som har haft kolikbarn vet hur utmattande det kan vara.

Vi hoppas med denna hemsida att kunna upplysa våra besökare om alla fördelar gungstolen ger ett typiskt svenskt hem. Gungstolen är lätt underskattat och vi tycker det är dags att fler personer får upp ögonen för denna underbara sittmöbel. En gungstol behöver inte kosta en förmögenhet, faktum är att det finns gott om gungstolar i massivt trä till ganska låga priser.

En skön gungstol blir snabbt favoritsittplatsen i hemmet, en ordentlig dyna och du har många sköna gungtimmar. Antingen själv eller tillsammans med något betydelsefullt.

Om du är intresserad av att kolla fler hemsidor om gungstolar så kolla in våra länktips.